Rode Duivels in de clinch met elkaar

Nico Wieme
| 67 reacties
Rode Duivels in de clinch met elkaar
Foto: © SC

De dubbele nederlaag tegen Bosnië heeft diepe sporen nagelaten in de kleedkamer van de Rode Duivels. Na de 2-1-verliespartij in Zenica is het tot een open strijd gekomen tussen de oude en de jonge generatie.

Wesley Sonck bond onmiddellijk na de wedstrijd in Bosnië de kat de bel aan. “Ik heb nog de vorige generatie meegemaakt, met onder andere Marc Wilmots. Met hen was dit nooit gebeurd. Zij hadden misschien minder talent, maar veel meer maturiteit. Deze lichting Duivels zal nooit op een eindtornooi aanwezig zijn, of er zou al veel moeten veranderen”, foeterde een ontgoochelde Sonck.
 
De toon was meteen gezet. Ook in de kleedkamer ontstond er volgens de Vlaamse kranten na de match een orkaan. Toen Sébastien Pocognoli spontaan begon te lachen, schoot dat bij Timmy Simons (foto rechts) in het verkeerde keelgat. De aanvoerder ging neus aan neus staan met de AZ-verdediger. Simons werd onmiddellijk bijgestaan door Stijn Stijnen, die nadien richting Pocognoli nog wat agressief taalgebruik slingerde.
 
Bij aankomst op Zaventem sneerde een van de anciens richting pers: “Allemaal omhooggevallen vedetjes, die jonge gasten. Kiest de bondstop straks voor Jean-François De Sart als opvolger van René Vandereycken, dan zullen drie of vier oudere internationals afhaken. Met De Sart kunnen bepaalde jongeren hun mentaliteit van stappen gewoon voortzetten.” De spanningen die na de Olympische Spelen tussen jong en oud ontstonden, zijn duidelijk nog niet weggeëbd.
 
Niet alleen bij de spelers heerst er onenigheid, ook bij de Belgische Voetbalbond zelf komen de heren bobo’s niet overeen. HLN beweert dat de bondstop woensdagmiddag overeengekomen was om, ongeacht het resultaat in Bosnië, Vandereycken de laan uit te sturen. Philippe Collin (foto links) dacht daar als voorzitter van de Technische Commissie duidelijk anders over. “De beslissing over de trainer stellen we met een weekje uit”, aldus de Anderlechtman.
 
De opvolging van Vandereycken lijkt ook een heet hangijzer te worden. Collin is grote fan van De Sart, maar bij de bond zelf zijn ze, onder lichte druk van de sponsors, meer te vinden voor een ‘naam’. Het doorschuiven van Frank Vercauteren is dan weer onbespreekbaar voor Collin.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties