Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 29
Productief Lovendegem klopt SK Lebbeke
Gentil Dossche

Al voor de rust lag de wedstrijd in zijn definitieve plooi. Mede door enkele kwetsuren waren de bezoekers geen echte partij voor de thuisploeg die opnieuw een sprankeltje hoop doet opduiken.

Lovendegem trok direct in de aanval maar Foucquaert lag in de weg van Lootens. Van Audenaerde pegelde een vrijschop nipt over en Van De Sompel zag een schot geblokkeerd. Even later draaide Sarpong zich mooi vrij en Foucquaert was er aan voor de moeite. Van de Sompel trapte een voorzet van Bouchaala onbegrijpelijk naast een lege muit. Lebbeke reageerde en toen Bousba kon voorzetten naar Evens stonden de bordjes in evenwicht. Bijna klommen de bezoekers zelfs op voorsprong. De Paepe haalde een volley van Vanden Abbeele van onder de lat. Lovendegem voelde het gevaar en nam het heft in handen. Bij een hoekschop reageerde Van Audenaerde sneller dan de bezoekende doelman en de thuisploeg klom terug op voorsprong. Foucquaert kon eerst nog wel Lootens afstoppen maar moest zich terug gewonnen geven op een vrije trap van Van Audenaerde. Nog voor de rust was Lebbeke helemaal uitgeteld toen ook Sarpong zijn 2de van de middag aantekende. Op slag van rust spatte een vrijschop van Degrande uiteen op de paal.

Onmiddellijk na de rust poogden de bezoekers nog even terug te vechten maar Vanden Abbeele stuitte op De Paepe. Ook Roessems vond de thuisportier op zijn weg. Lootens nam Foucquaert nog op de korrel maar pas tegen het slot veranderde de stand. De Smet bediende Bouchaala en die knalde onhoudbaar binnen.

Spanning verzekerd volgende week want mits eigen winst bij Voorde en verlies van Aalter (op Kemzeke) en Eine (thuis tegen Maldegem) kan Lovendegem zich misschien toch nog redden.

KSK Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde, Degrande, Bouchaala, Lootens (80’ De Witte), Ramaekers, Canoot, Hennebert, Van De Sompel (59’ De Smet), Sarpong (85’ Adams).

KSK Lebbeke: Foucquaert, De Doncker, Willems (36’ Van Langenhove), Blommaert, Vanden Abbeele, Van Laere, Evens, Bousba (40’ Roessems), Janssens, Raemdonck, Van Driessche.

Doelpunten: 8’ Sarpong 1-0; 21’ Evens 1-1; 26’ en 33’ Van Audenaerde 2-1 en 3-1; 40’ Sarpong 4-1; 88’ Bouchaala 5-1.

Geel: Van Driessche en Blommaert