Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stadion Sint-Gillis-Waas
Sint-Gillis-Waas viert titel in stijl
Gentil Dossche

Ook SK Bellem is er niet in geslaagd St-Gillis-Waas van de titel te houden. Al vrij vroeg klom de thuisploeg op voorsprong en die gaven ze niet meer uit handen, integendeel.

De stadionklok had amper twee omwentelingen of de Guy De Vos deed wat hij het beste kon. Met een afgemeten voorzet bereikte hij het hoofd van Hendrik De Maeyer. Sibren Vangraefschepe mocht zich meteen omdraaien. De thuisploeg bleef de wedstrijd in handen houden maar was toch blij met de dubbele voorsprong net voor de koffie. Nicky Baert deponeerde de bal in het bezoekende net.

Ook na de rust bleef de nieuwe kampioen de toon voeren. Aan het uur telde Nicky Baert de bezoekers definitief uit. Enkele minuten later legde Jim Van Osselaer de eindcijfers vast.

Dat Sint-Gillis-Waas de terechte Kampioen is geworden zal niemand betwisten. Al na acht wedstrijden kwamen de Waaslanders aan de leiding en die werd nooit meer afgestaan. Voorzitter Deckers is er rotsvast van overtuigd dat de ploeg nu meer gewapend is om de stap naar Bevordering te zetten dan enkele seizoenen geleden. Een dolgelukkige trainer Robby Buyens kon alleen maar de woorden van de voorzitter beamen.

Onder een daverend applaus nam Guy De Vos een kwartier voor tijd afscheid van zijn thuispubliek. Op zijn leeftijd is de promotie voor de man met de Gouden pas een stap te hoog geworden en dus slaat hij volgend seizoen zijn tenten op bij Herleving Sinaai.

Sint-Gillis-Waas: Renier, De Koning, Van Rumst, Massoels, Baetens, De Maeyer, Stoclet (67’ De Cock), De Vos (74’ Smet), Verstraeten (76’ De Ly), Baert, Van Osselaer.

Bellem: Vangraefschepe, Lootens, Van Nevel, Mouton (70’ Smorgens), Van Hee (61’ Van Landegem), W. Foket, Van de Voorde, S. Foket, Boydens, Steyaert, Devriese.

Doelpunten: 2’ De Maeyer 1-0, 44’ en 60’ Baert 2-0 en 3-0, 68’ Van Osselaer 4-0.

Gele kaarten: W. Foket, Baert, Boydens, Van Rumst