tieKVK Tienen
Luik FC
Datum: 26/04/2009 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Bergestadion
KVK Tienen behoudt kans op eindronde
filip broos
| 0 reacties
KVK Tienen behoudt kans op eindronde

KVK Tienen houdt zijn kansen gaaf op de eindronde na een ruime 4-1 zege tegen FC Luik.

Voor de suikerploeg was dit een te winnen wedstrijd wou men blijven meespreken in de race voor de eindronde en voor FC Luik stond er eigenlijk niks meer op het spel, al dient gezegd te worden dat men mathematisch nog uitzicht had op de eindronde.

De suikerploeg begon aan de wedstrijd zonder de geblesseerden Dufoor, Barbé en Haznadar. Beide ploegen maakten er een aardige pot voetbal van, al was het de thuisploeg die het eerst voor echt gevaar zorgde. Penga brak door de bezoekende defensie waar de luikse goalie Telemans hem onderuitschoffelde, fout en penalty al had scheids De Belder de hulp van zijn assistent nodig om de fout toe te kennen. De penalty was een kolfje naar de hand van Belme die geen moeite had om de doelman te verslaan, 1-0.
FC Luik was echter niet aangedaan en ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook, Kinet trapte een vrije schop voorbij alles en iedereen tot bij Js Legros die de bal hard in het doel knalde, 1-1

In het begin van de tweede helft was het vooral Tienen die de betere combinaties op de mat bracht en de suikerjongens kenden weer pech, Penga viel geblesseerd uit en werd vervangen door Thijs, afwachten hoe erg de blessure van Penga zal zijn in het vooruitzicht van de wedstrijd volgende week op de Bosuil. Tienen bleef komen onder impuls van een sterke Belme en Nelis, bij de bezoekers werd het spel potiger en dat verbeterde er niet op toen Lacroix na een wilde tackle op Belme zijn tweede geel onder de neus kreeg geschoven, de bezoekers verder met tien man. De suikerploeg profiteerde meteen van zijn numerieke meerderheid, Nelis stak met een diepe bal Belme alleen voor Telemans en de tiense speler rondde de actie mooi af, 2-1. Bij de bezeoekers bleven de potjes overkoken, de pas ingevallen Bruzesse verkocht verdediger Vandeput een mep en mocht met een rode kaart gaan douchen, de bezoekers voelden zich bekocht en in het tumult rond de rode kaart werden de al vervangen Canale en Kinet ook bedacht met een rode kaart. De suikerjongens bleven rustig op zoek naar meer doelpuntenen die kwamen er ook, Nelis zette Thijs op weg naar doel, hij kapte zich voorbij zijn tegenstander en trapte de bal naast de paal in het doel, 3-1. En uiteindelijk zorgde de ook al ingevallen De Silva voor de 4-1 eindstand op aangeven van Belme.

Door deze overwinning blijft de suikerploeg in de running om een ticket voor de eindronde, daarvoor zal men volgende week de zege moeten gaan wegkapen bij het nu al voor de eindronde geplaatste FC Antwerp. FC Luik kende een rustig seizoen in tweede zonder echt in de problemen te geraken. Luik neemt het in de laatste match thuis op tegen een andere eidnrondekandidaat Doornik, misschien kan Luik de suikerploeg een helpende hand toesteken in de strijd om de eindronde

2e klasse

 Speeldag 37