Strachan: "Lastig voetballen door de wind"

Philippe Crols
| 0 reacties
Strachan: "Lastig voetballen door de wind"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Celtic Glasgow won zaterdagmiddag bij Aberdeen en blijft zo aan de leiding in de Schotse Premier League. Gordon Strachan besefte dat zijn jongens geen makkelijke namiddag kenden.

"Vooral in de eerste helft hadden we het erg moeilijk", aldus Gordon Strachan (foto) tegenover de BBC. "Vanuit de tribune leken de omstandigheden misschien opperbest, maar schijn bedriegt. De wind maakte het bijzonder moeilijk om goed te voetballen. De eerlijkheid gebiedt mij echter ook te zeggen dat we teveel duels verloren in de eerste periode", vertelde de manager.

"In de tweede helft wonnen wij echter de duels waardoor we de wedstrijd ook naar onze hand konden zetten", sprak Strachan.

De manager had ook nog veel lof voor Scott McDonald, de maker van twee doelpunten. "Scott was heel de wedstrijd lang een dreiging voor Aberdeen. Hij deed wat er van een spits verwacht wordt. Bovendien was zijn fysieke staat van paraatheid ook doorslaggevend. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe moeilijker hij het zijn tegenstanders maakte."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties