Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Fratton Park
Portsmouth verliest zonder Van den Borre
Kevin Vanbuggenhout

Portsmouth begon zijn seizoen met een thuismatch tegen Fulham. Pompey, nog zonder nieuwste aanwinst Anthony Van den Borre, kwam echter tekort en verloor met 0-1.

Fulham scoorde met heel wat geluk bij zijn eerste doelpoging in de wedstrijd. Een schot van Dempsey week af op zijn eigen ploegmaat Zamora en zo ging de bal in doel. Fulham deed door dat vroege doelpunt veel vertrouwen op en kampeerde in het begin geruime tijd op de helft van Portsmouth. In het tweede deel van de eerste helft trachtte Portsmouth het initiatief over te nemen. Veel open kansen leverde dat niet op. Aan de rust stond Fulham nog steeds 0-1 voor.

Kranjcar moest zijn ploeg op sleeptouw nemen en probeerde dat ook. De Kroaat kreeg veel ruimte, maar zijn schot ging over. Portsmouth probeerde wel, maar Fulham hield al bij al steeds controle over de wedstrijd. De bezoekers lieten zelfs een reuzekans op een tweede treffer onbenut. Een voorzet van Zamora bereikte Johnson, die moederziel alleen stond. De aanvaller van Fulham trapte tot ieders verbazing naast. Dan was Portsmouth terug aan zet, Wilson trapte op zijn beurt naast doel. In de slotfase kreeg Portsmouth nog
één kans om alsnog de gelijkmaker af te dwingen. Kanu legde terug op de vrijgelaten Nugent, maar hij knalde hoog over. Fulham pakte de zege en zo zoekt het team van Van den Borre nog naar zijn eerste punten.