Speeldag: Speeldag 1
Stadion: White Hart Lane
Liverpool meteen onderuit tegen Tottenham
De Nijs Michael

Liverpool moet in de Premier League onmiddellijk in de achtervolging. In tegenstelling tot onder andere Arsenal, Chelsea en Manchester United konden The Reds niet winnen op de openingsspeeldag. Liverpool ging met 2-1 onderuit bij Tottenham.

Tottenham ging bijzonder goed van start in de partij tegen Liverpool. De thuisploeg kreeg twee mooie mogelijkheden op de openingstreffer, maar Robbie Keane verzuimde die af te maken. Ook Jeremain Defoe kreeg het leer niet voorbij de bezoekende goalie. Toch ging Tottenham met een verdiende voorsprong rusten. Het was verdediger Benoit Assou-Ekotto die de bal van op zo'n twintig meter voorbij Pepe Reina pegelde.

Tien minuten na de pauze kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Tottenhamdoelman Gomes haalde Glen Johnson neer in het strafschopgebied, Steven Gerrard (foto) zette de elfmeter om. Lang heeft Liverpool echter niet kunnen genieten van de gelijkmaker, amper drie minuten later kopte Sébastian Bassong een vrije trap van Luca Modric in doel: 2-1, meteen de eindstand.