Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent wint zonder problemen
Dirk Pieters

AA Gent deed zaterdagavond een goede zaak. De ploeg van trainer Michel Preud’homme versloeg Lokeren met 4-1 en blijft zo in het spoor van leider Anderlecht.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor AA Gent. Al na vijf minuten schoot Custovic zijn ploeg op voorsprong. Ook na de openingstreffer bleef de thuisploeg de betere ploeg. Vooral doelman Copa moest meermaals in actie komen. Pas na een half uur konden de bezoekers voor het eerst dreigen, maar een kopbal van Carevic was te zwak. Op slag van rust ging het er even hevig aan toe. Maar liefst vier gele kaarten in vijf minuten, maar de 1-0 bleef wel op het bord staan.

Ook na de pauze deed Gent meteen de netten trillen. Stef Wils verdubbelde de score na een vrije trap van Azofeifa. Dit keer reageerde Lokeren wel meteen. Carevic haalde zwaar uit en zette de aansluitingstreffer op het bord; 2-1. Toch kwam Lokeren niet verder dan één doelpuntje. Het kreeg zelfs nog enkele treffers te verwerken. Custovic maakte twintig minuten voor tijd van op de stip zijn tweede doelpunt; 3-1. In de slotfase pikte Lepoint ook nog zijn goal mee en zo stond de 4-1 eindstand op het bord.