Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Het Kuipje
RC Genk heeft eerste zege beet
Fabian Morren

Racing Genk kan weer wat vrijer ademen. De Limburgers pakten hun eerste overwinning van het seizoen. Bij een gehavend Westerlo won Genk met 0-1.

Westerlo miste door blessures heel wat basisspelers en dat was ook duidelijk te merken op het veld. In een vrij flauwe eerste helft had Genk de beste kansen om te scoren. Koita stak als eerste de neus aan het venster, maar zijn kopbal was niet krachtig genoeg. Even later kwam Camus oog in oog met De Winter, maar de Westerlo-doelman bracht redding.

De beste kans in de eerste helft was echter voor Elyaniv Barda. De Israëlische spits draaide zich goed vrij en trapte goed, maar opnieuw redde De Winter. Ook na de rust bleef het tempo in de wedstrijd vrij laag. De kansen waren schaars. Al moest De Winter zich wel opnieuw onderscheiden op een heerlijke trap van Pudil.

De Winter was een minuut later wel kansloos tegen het schot van Fabien Camus. De Fransman trapte een assist van Anele via de paal binnen. Westerlo kreeg in de hele wedstrijd maar één echte kans, die gemist werd door Wouter Scheelen. De bezoekers hielden makkelijk stand en schuiven dankzij deze zege op in het klassement.