AZ trekt Rasmus Elm aan

Kwinten Surmont
| 1 reacties
AZ trekt Rasmus Elm aan

De Nederlandse kampioen heeft met Rasmus Elm 1 van de grootste en meest begeerde talenten van Zweden aangetrokken. Hij tekende een contract van 4 jaar. De transfersom zou 3 miljoen euro bedragen. Dit meldt de website van AZ.

Dat Rasmus Elm zou vertrekken bij de Zweedse kampioen was al langer duidelijk. Hij stond in de belangstelling van een hele hoop clubs. Onder andere Everton, Fulham, Manchester City, Bayer Leverkusen, Valenciennes en Heerenveen toonden interesse.
Uiteindelijk koos hij dus voor AZ. Dat zijn broer Viktor Elm bij Heerenveen speelt zal ook wel een rol gespeeld hebben om voor Nederland te kiezen.

Rasmus Elm brak dit seizoen volledig door bij Kalmar. De middenvelder speelde dit seizoen 18 matchen in de Allsvenskan waarin hij 9 keer scoorde en 3 assists gaf. Hij speelde ook mee op het EK voor Beloften dat in zijn thuisland werd gehouden en waar Zweden de halve finale haalde. Sinds dit jaar is hij ook een vaste waarde in de nationale ploeg van Zweden.

Bij AZ treft hij zijn landgenoot Pontus Wernbloom die deze zomer overkwam van IFK Göteborg.

Elm: ‘Ik luisterde niet naar Viktor’
Na de medische keuring met succes te hebben doorstaan, sprak Elm met AZ TV: “Ik heb een erg positief gevoel bij deze club gekregen. Mijn broer Viktor had me al verteld dat AZ erg professioneel is en dat er een goed elftal staat. Viktor heeft me toch gevraagd naar Heerenveen te komen, maar ik luisterde niet.”

Brands: ‘Elm kon uit veel clubs kiezen’
“Met Rasmus hebben we één van de meest begeerde spelers uit de Zweedse competitie binnengehaald”, zegt Directeur Voetbalzaken Marcel Brands. “We achtten die kans wat kleiner dan normaal omdat er veel concurrentie was; hij kon uit veel clubs kiezen. Rasmus kan op alle posities op het middenveld uit de voeten. We zijn erg blij dat hij voor ons heeft gekozen.”

Omdat Elm dit seizoen al Europees speelde met Kalmar is hij dus niet speelgerechtigd in de Champions League. Standard zal hem dus niet tegenkomen in hun Europese campagne dit najaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties