Van Hanegem: "Advocaat moet nu ingrijpen"

Nico Wieme
| 28 reacties
Van Hanegem: "Advocaat moet nu ingrijpen"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Wim Van Hanegem raadt Dick Advocaat aan om zo snel mogelijk te beginnen als bondscoach van België.

Slechte mentaliteit
Ten laatste eind deze week geeft Dick Advocaat de Belgische Voetbalbond uitsluitsel of hij instemt met een vervroegde indiensttreding. Wim Van Hanegem (foto boven) vindt dat Advocaat die kans niet mag laten liggen. "Als ik Advocaat was, begon ik snel. Ik heb meegekregen hoe de verhoudingen in de nationale ploeg zijn en die verrassen me niet. Ik ging vorig seizoen in België wel eens naar jong talent kijken en de mentaliteit viel me niet mee", beweert 'de kromme' in zijn column in het AD.

"Vooral onder de jongeren zit het heel fout. Dat heeft iets te maken met de snelheid waarmee Belgische media matige jonge voetballers groot maken. Op een zwaarbewolkte dag was ik in Tubeke voor een wedstrijd van de nationale jeugdploeg."

"Liep er een gozer bij met een zwarte zonnebril op zijn hoofd. Het was Anthony Vanden Borre (foto rechts). Precies het ventje dat tegen Spanje een wanprestatie leverde en in Armenië op de tribune moest blijven zitten. Die jongen zit gewoon niet goed in elkaar", aldus Van Hanegem.

Nu ingrijpen
"België heeft talent en toch marcheert het niet. Dat het bondsbestuur zich te veel met de prestaties van de nationale ploeg bemoeit, heeft eveneens een negatieve invloed op de werksfeer. Advocaat kan de organisatie bij de KBVB aanpassen, mensen de wacht aanzeggen en spelers bekijken en doorselecteren. Als hij er pas over een half jaar mee begint, verspeelt hij tijd", is de ex-assistent van Advocaat van mening.

Onkruid wegsnijden
"Ik gun Advocaat een rehabilitatie voor wat er in 2004 in Portugal (de beruchte wissel van Arjen Robben waarover er in Nederland heel wat ongenoegen was en waarbij Advocaat de schuld kreeg voor het 2-3-verlies tegen Tsjechië, red.) is gebeurd met Nederland. De kansen daarop liggen er ruimschoots. Dick zal er een eenheid van kunnen maken, maar dan moet hij nu eerst flink wat onkruid wegsnijden", besluit Van Hanegem.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties