Germinal Beerschot
wesWesterlo
Datum: 03/10/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
16-jarige Rits helpt G. Beerschot aan de zege
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
16-jarige Rits helpt G. Beerschot aan de zege
Foto: © SC

Germinal Beerschot liet tegen Westerlo bijna drie kostbare punten liggen. De troepen van Jos Daerden voetbalden een uur lang met een mannetje meer, maar slaagden er pas in de slotfase in om het overwicht om te zetten in een voorsprong.

Een uur lang was het nagelbijten, vloeken en tieren op het Kiel. Na de rode kaart van Adnan Mravac voor een vuile overtreding op Daniel Cruz, die op een draagberrie het veld moest verlaten, was het een uur lang hard werken, zweten en zwoegen om een vroege achterstand alsnog om te buigen in een verdiende driepunter.

Na een kwartier had Germinal Beerschot zichzelf immers op achterstand gezet. Dieter Dekelver werd door de paars-witte defensie uit het oog veloren en glipte door de buitenspelval. De aanvaller nam het geschenk met graagte aan en knalde het leer laag voorbij Pacovski. Dekelver liet meteen de kans op de 0-2 liggen.

De thuisploeg drukte Westerlo na de rode kaart terug op zijn eigen helft, maar creëerde te weinig doelgevaar. Sherjill MacDonald testte de vuisten van De Winter.

Op het uur bracht de debuterende 16-jarige Mats Rits, ingevallen voor Daniel Cruz, Germinal Beerschot dan langszij. Het jonge talent bleef ijzig kalm voor doel, kapte Van Kerckhoven en De Winter uit en knalde via de onderkant van de lat de gelijkmaker tegen de touwen.

Ondanks de aanhoudende druk en een handvol kansen -Haroun kopte de beste mogelijkheden over en naast- leek Germinal Beerschot zich tevreden te moeten stellen met een punt.

In de slotfase ontplofte dan toch nog het carnaval op het Kiel. Haroun kopte de 2-1 over De Winter en Rits bezorgde met zijn tweede treffer van de avond zichzelf en de supporters een volledig delirium. (AN)

Opstellingen

Germinal Beerschot Germinal Beerschot

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Van Dooren Kurt 90' -
Monteyne Pieterjan 80' -
De Decker Wim 90' -
Clement Philippe 28' -
MacDonald Sherjill 90' -
Haroun Faris 90' -
Cruz Daniel 30' -
Tshibuabua Bavon 90' -
Monteyne Martijn 90' -
Goor Bart A A   90' -
  Bank G Beoordeel
Mikulic Tomislaw 62' -
Rits Mats ⚽ ⚽ 60' -
Dosunmu Tosin A 10' -

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
De Winter Yves   90' -
De Petter Steven 90' -
Dekelver Dieter  90' -
Tomou Bertin 78' -
Van Kerckhoven Nico   90' -
Van Asten Glenn 40' -
Van Hout Joris   90' -
Delen Jef 90' -
Farssi Rachid 90' -
Annab Lens 90' -
Mravac Adnan   90' -
  Bank G Beoordeel
Modubi Michael 50' -
Sarki Emanuel 12' -
Herbeleef Germinal Beerschot - Westerlo