kvmKV Mechelen
lokSporting Lokeren
Julien Gorius (pen) 6'
1-0
Datum: 03/10/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen zonder glans voorbij Lokeren
T. Coremans
| 0 reacties
KV Mechelen zonder glans voorbij Lokeren
Foto: © SC

KV Mechelen heeft zich na een makke prestatie andermaal eigen gemaakt van de drie punten. Een vroeg strafschopdoelpunt en een briljante ingeving van Aloys Nong bestempelden het Lokerse lot.

Mits een thuiszege kregen de Mechelaars vanavond een nieuwe kans om zich naast Club Brugge, hoog in het klassement, te nestelen. Met de komst van Lokeren kregen ze het bezoek van een ploeg die net op tijd op gang kwam. Al mocht dat Achter de Kazerne met de steun van de fanatieke thuisaanhang geen probleem vormen. De openingsfase bevestigde de goede vorm van Malinwa. Amper zes minuten waren weggetikt of Van Goethem werd foutief gestopt in de zestien. De strafschop werd door Julien Gorius, in tegenstelling tot vorige week tegen Cercle Brugge, feilloos naast interim-doelman Lazic gemikt.


KV Mechelen liet zich nooit betrappen op verdedigende fouten en liet al combinerend de tegenstander achter de bal aanhollen. Via Dawid Janczyk kon Lokeren een sporadische kans afdwingen. Olivier Renard moest zich voor de rust amper twee keer laten zien. Zijn collega aan de overkant had niet meer werk, maar zijn strafschopgebied werd wel regelmatiger drukker bevolkt. De inspanningen van De Storme en Aloys Nong kenden geen vervolg waardoor de score bij de rust op 1-0 bleef steken.


De thuisploeg teerde op de voorsprong terwijl de bezoekers het vuur niet aangewakkerd kregen. Dat zorgde na de pauze voor een evenwichtige pot voetbal met bijzonder weinig kansen en overwegend combinaties ter hoogte van het middenveld. De bezoekers trokken te vaak en te snel massaal terug bij balverlies. Zonder enige vorm van risico kon het de Mechelse organisatie nooit onder druk zetten.


Lokeren speelde in de tweede helft eveneens vanuit een sterke organisatie maar de tegenstander ontwrichten lukte niet. Net op het moment dat de Oost-Vlamingen de wedstrijd naar zich toe trokken, stuurde Yoni Buyens de onvermoeibare Nong diep. De Kameroener zette knap twee tegenstanders in de wind en klopte Lazic, 2-0. Geel-rood scoorde op een mentaal belangrijk tijdstip.


De opmars van Lokeren onder Jankovic werd een voorlopige halt toegeroepen door de Mechelaars. Zonder echt diep te moeten gaan trok de thuisploeg de zege naar zich toe. Geen van beide teams kon echt overtuigen. Dat zal een zorg wezen voor Peter Maes en zijn manschappen die zich stilaan als nieuwe revelatie van het seizoen profileren.


Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Destorme David 81' -
Renard Olivier 90' -
Dialiba Diabang Boubacar 69' -
Gorius Julien  90' -
Ivens Jonas 90' -
Nong Aloys  76' -
Van Hoevelen Kenny 90' -
Van Goethem Kenneth 90' -
Van Dessel Romeo 90' -
Persoons Koen 90' -
Buyens Yoni A   90' -
  Bank G Beoordeel
Rossini Giuseppe 9'  
Vrancken Wouter 14' -
Dunkovic Antun 21' -

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Janczyk Dawid 90' -
Carevic Mario 90' -
Doll Olivier 90' -
Dupré Frederic   81' -
El Mouataz Hassan 90' -
Gueye Ibrahima   90' -
Malki Sabah Sanharib 85' -
Tiko Tsholola   67' -
Smajic Sulejman 90' -
Overmeire Killian 90' -
Lazic Jugoslav 90' -
  Bank G Beoordeel
Baba Iddi 5'  
Muharemovic Veldin 9'  
Mbayo Marcel 23' -
Herbeleef KV Mechelen - Sporting Lokeren