Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stayen
Sint-Truiden verliest voor derde keer op rij
Fabian Morren

Sint-Truiden heeft opnieuw verloren. De Limburgers leden hun derde nederlaag op rij en van het seizoen tegen Zulte Waregem.

Zulte Waregem nam van bij het begin de wedstrijd in handen. Makiese zorgde al heel snel voor gevaar maar Mignolet greep gepast in. Even later had de doelman van Sint-Truiden ook een goeie redding in huis op een poging van Buysse. Sint-Truiden herstelde dan het evenwicht, maar Makiese bracht de bezoekers op voorsprong. Mignolet schatte een vrije trap van Berrier niet goed in en Makiese had maar binnen te koppen.

Sint-Truiden was niet in staat om in het vervolg van de eerste helft Zulte Waregem nog onder druk te zetten. Meteen na de rust kregen de Limburgers wél een unieke kans om te scoren. Na een duel tussen doelman Bossut en Onana wees ref Bultynck naar de stip. Alex Da Silva miste echter vanaf de stip. Twee minuten later gaf Chevalier met een rake kopbal STVV de doodsteek.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd werd het nog wel even weer spannend omdat Sidibé de 1-2 scoorde. Verder kwam Sint-Truiden echter niet. STVV begon met 17 op 21 aan het seizoen, maar sindsdien pakte het team van Guido Brepoels geen enkel punt meer. Zulte Waregem lijkt dan weer juist op dreef te komen. Vorige week wonnen de West-Vlamingen ook al van AA Gent.