Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Schiervelde
Tweede zege voor hekkensluiter Roeselare
Fabian Morren

Roeselare heeft zijn tweede overwinning van het seizoen beet. De rode lantaarn won de West-Vlaamse derby tegen een zeer matig Zulte Waregem met 2-0.

Zulte Waregem speelde een zeer matige eerste helft en kreeg geen enkele uitgespeelde kans. De bezoekers speelden te traag en te ongeïnspireerd om de thuisploeg in gevaar te brengen.

De 1-0 van Bjarne Vidarsson na een kwartier was dan ook niet verrassend. De IJslander kreeg tijd en ruimte om de bal in de verste hoek binnen te trappen. De reactie van Zulte Waregem bleef ook na dat doelpunt uit. Een bedrijvige Nikolic en Dissa zorgden aan de overkant voor meer gevaar, al bleven reuzekansen wel uit.

Ook in de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Zulte Waregem bleef ver onder zijn niveau en Roeselare bleef de gevaarlijkste ploeg. Halverwege de tweede helft werd dat ook beloond met een tweede treffer. Joerie Dequevy scoorde uit voorzet van Anthony Van Loo de 2-0. Ook nadien kon Zulte Waregem geen vuist maken en hield Roeselare de drie punten verrassend makkelijk thuis. (AN)