De Sart: "Geen mentale weerbaarheid getoond"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
De Sart: "Geen mentale weerbaarheid getoond"
Foto: © SC

Beloftencoach Jean-François de Sart zag vrijdagavond te weinig vechtlust bij de nationale beloften. België verloor de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van Oekraïne met 0-2.

“In de eerste helft speelden we goed en creëerden we veel kansen, maar na de 0-1 ontbrak ons de mentale kracht om te reageren”, stelt de Sart. “Ik heb niemand gezien die de verantwoordelijkheid nam om zijn ploegmaats aan te jagen.”

“Oekraïne heeft ons een kleine les in efficiëntie gegeven. Zij komen twee keer voor doel en maken twee doelpunten. Wij kregen in het eerste halfuur vier gelegenheden om te scoren, maar maken ze niet af.”

“We hadden verwacht vanavond te winnen. In Oekraïne speelden we 1-1 gelijk en was de teleurstelling in de kleedkamer groot. We waren toen de betere ploeg. Het is nog niet voorbij, maar de kansen op kwalificatie zijn serieus geslonken.”

Romelu Lukaku kon nooit zijn stempel op de wedstrijd drukken. “Dat is niet echt een verrassing. Hij moet nog veel progressie maken en zijn kwaliteiten tonen in verschillende contexten, ook op internationaal niveau.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties