Jong Lede
Kruibeke J.Vl.
Datum: 15/11/2009 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Gemeentelijke Sportterrein Lede
Kruibeke haalt een punt op de valreep bij Lede
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke haalt een punt op de valreep bij Lede
Foto: © SC

Wedstrijd met vele gezichten waarin de thuisploeg, vooral in de tweede helft, enkele mooie kansen de nek omwrong. In blessuretijd sleepten de bezoekers alsnog een gelijkspel uit de brand.

Kruibeke nam de snelste start. Peter Heiremans ging goed plat bij een uitbraak van Ward Vertonghen. Even later kopte de bezoekende spits nipt naast. Nico De Thaey moest een scherp aangesneden voorzet over eigen doel liften. De bezoekende druk bleef aanhouden en Davy Van Moortel devieerde een inzenden van Ladi Kuyé tegen de netten. Lede reageerde direct. Jurgen De Maayer moest plat op een kopbal van Cliff Vermeir. Kevin De Coen verlengde een voorzet van Wouter Schouppe op de lat. Vermeir vlamde de rebound binnen. Vermeir bleef het bezoekende doel bestoken maar De Maayer gaf geen krimp. Aan de overzijde had Heiremans een save nodig op een voorzetschot van Vertonghen. Aan het halfuur haalde De Maayer een schot van De Coen met een karpersprong uit zijn doelvlak. Bij de hoekschop kopte Klaas Van den Bossche bovenop de dwarsligger. Davy Theunis nam Heiremans op de korrel en Mario Verbraeken vlamde over.

Lede kwam furieus uit de kleedkamer en kreeg vier reuzekansen in evenveel minuten. De Maayer kon een schot van Vermeir met de voet onschadelijk maken. De doorgebroken Schouppe viseerde het zijnet en de vrijstaande Van den Bossche geraakte niet voorbij De Maayer. Schouppe verscheen afgezonderd voor het bezoekende doel maar zijn overhoekse knal ging naast. Lede nam wat gas terug en Van de Manacker knalde over. Heiremans neutraliseerde een voorzetschot van Nico Claessens. De thuisgoalie had een supersave nodig om een kopbal van Vertonghen uit de benedenhoek te ranselen. Ook op een knal van Vertonghen bleef Heiremans alert. Van Moortel verslikte zich bij een tackle op Schouppe en de sterk leidende Van Driessche legde de bal op de stip. Kevin De Coen gaf De Maayer geen kans. Van de Manacker kopte nipt naast. De Maayer was attent op een schot van Pieter Van Caelenberg en een plaatsbal van Gregory De Grauwe. In blessuretijd werd de doorgebroken Johan Segers aangetikt. Pieter Van de Manacker dropte de penalty onhoudbaar in de benedenhoek.

Jong Lede: Heiremans, Heuvinck, De Grauwe, Dhondt, Vanden Bossche, Vermeir (90’ De Voldere), Schouppe (86’ Van Caelenberg), De Thaey, De Coen, Govaert, Polfliet.

KJV Kruibeke: De Maayer, Verbraeken, Van Moortel, Theunis (54’ Claessens), Kuyé, Vertonghen, Van de Manacker, Lenjou, De Wolf, Segers, Pieters

Doelpunten: 11’ Van Moortel 0-1; 16’ Vermeir 1-1; 75’ De Coen 2-1; 92’ Van de Manacker 2-2

 

Gele kaarten: 55’ Claessens