Wellicht algemene afgelasting in tweede klasse

De Nijs Michael
| 14 reacties
Wellicht algemene afgelasting in tweede klasse
Foto: © SC

Het winterweer houdt ons land al dagen in zijn greep en het ziet er sterk naar uit dat we ook de volgende dagen en misschien zelfs weken te maken krijgen met sneeuw en ijs. Het voetbal zou daardoor aardig in de war kunnen gestuurd worden.

"Zonder spectaculaire weersverbetering wordt de speeldag in tweede klasse dit weekend afgelast", zegt Jean-Pierre Van Droogenbroeck, de secretaris-generaal van de zogeheten Nationale Liga, in GvA. "Voor donderdag nemen we geen definitieve beslissing maar het ziet er niet goed uit."
 
"De laatste dagen is de ijslaag nog toegenomen, zodat spelen te gevaarlijk zou zijn", vervolgt Van Droogenbroeck. "Ik denk niet dat de matchen kunnen doorgaan. Een algemene afgelasting lijkt het meest realistisch. Maar net als in eerste klasse zit onze kalender propvol. Een uitgestelde speeldag zou dus sowieso op een woensdag ingehaald moeten worden."
 

De stelling wordt bevestigt bij Lierse. "Ons hoofdveld ligt vol sneeuw", aldus assistent-trainer Eric Van Meir. "Dat isoleert wel en we kunnen die zaterdag ruimen, maar bevorderlijk is het niet. Voetbal in de sneeuw is vermoeiend, onaantrekkelijk en gevaarlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties