Advocaat: "Als De Keersmaecker wordt ontslagen, ben ik weg"

Ward Callens
| 46 reacties
Advocaat: "Als De Keersmaecker wordt ontslagen, ben ik weg"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Dick Advocaat heeft in de marge van de loting voor de EK-kwalificaties voor een kleine verrassing gezorgd. De Nederlander verbindt zijn lot immers aan dat van bondsvoorzitter François De Keersmaecker.

François De Keersmaecker staat na de Charleroi-affaire onder zware druk als voorzitter van de Belgische voetbalbond. De Keersmaecker behoudt wel het vertrouwen van bondscoach Dick Advocaat. Sterker nog, als de bondsvoorzitter moet opstappen geeft ook Advocaat er de brui aan.

“Als er iets met hem gebeurt, moet ik mijn functie opnieuw bekijken”, vertelt Dick Advocaat tegenover VRT. “Hij heeft alle moeite gedaan om mij binnen te halen en heeft altijd achter mij gestaan, nu sta ik achter hem.”

De bondscoach van de Rode Duivels beschouwt zijn uitspraken niet als dreigement, maar wil De Keersmaecker zijn vertrouwen betuigen. “Ik apprecieer zijn eerlijkheid. Ik lees altijd dat het om de voorzitter gaat, maar er lopen ook nog anderen rond. Die moeten ook hun verantwoordelijkheid opnemen”, meent Advocaat.

De oefenmeester benadrukte andermaal dat hij AZ aan het einde van het seizoen verlaat, en dat hij aanblijft als bondscoach van België. “Ik wil graag bondscoach blijven”, besluit Dick Advocaat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties