"Hoe stop je Ronaldo? Breek zijn been"

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
"Hoe stop je Ronaldo? Breek zijn been"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoe stop ik Cristiano Ronaldo af? Souleymane Diawara, verdediger bij Marseille, heeft wel een heel opvallende raad klaar voor zijn collega Jean-Alain Boumsong van Olympique Lyon: “Breek zijn been”.

Lyon ontvangt vanavond in de achtste finales van de Champions League Real Madrid. Bij de Koninklijke zijn alle ogen gericht op Cristiano Ronaldo. Stuwt hij de Madrilenen voorbij de Fransen naar de kwartfinales?

En als je wil winnen, hoe stop je de Portugees dan af? “De raad die ik je kan geven om Cristiano Ronaldo te stoppen: ‘Breek zijn been’. Anders kan je er niets tegen beginnen”, aldus Diawara.

Zelfs als Diawara met zijn tip de jolige Frans wou uithangen, dan getuigt de Senegalese verdediger toch van een slechte smaak voor humor. Pikant detail: in de poulefase trapte Diawara Cristiano Ronaldo zelfs nog geblesseerd van het veld.

Diawara mag zich alvast aan de banbliksems van de Spaanse en Portugese pers verwachten. Enkele jaren geleden kreeg Stijn Stijnen nog de halve voetbalwereld over zich heen toen hij voor een interland tegen Portugal als nationale doelman verklaarde dat ze ‘Ronaldo in de tribune moesten trappen’.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties