Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV wint van Hamburg maar stoot niet door
Ward Callens

PSV, met Timmy Simons negentig minuten op de bank, is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finales van de Europa League. Het won thuis wel met 3-2 van Hamburg. Maar de Duitsers hadden vorige week al met 1-0 gewonnen.

Hamburg reisde donderdag met een kleine voorsprong af naar Eindhoven. In de heenwedstrijd wonnen de Duitsers met 1-0. Timmy Simons begon donderdag op de Eindhovense bank bij het treffen tussen PSV en Hamburg.

De Rode Duivel zag hoe Ola Toivonen al na twee minuten de 1-0 tegen de netten werkte. PSV domineerde nagenoeg de hele eerste speelhelft, en zag dit ook beloond met een tweede doelpunt. De 2-0 kwam van de voet van Balazs Dzsudzsak.

De tweede helft kon echter niet slechter beginnen voor de Nederlanders. Na amper één minuut prikte Mladen Petric de 2-1 tegen de netten, mogelijk een levensbelangrijk doelpunt voor de bezoekers.

Een kwartiertje later werd de ellende van PSV nog groter. Dzsudzsak, de held van de eerste helft, kreeg zijn tweede gele kaart en moest vroegtijdig het veld verlaten. In de 74ste minuut kreeg ook HSV-verdediger Guy Demel (foto) zijn tweede gele kaart.

Tien minuten voor tijd kon Piotr Trochowski de gelijkmaker binnen tikken. PSV leek eraan voor de moeite. In blessuretijd kon Danny Koevermans er toch nog 3-2 van maken, maar dat volstond niet meer voor een plek bij de laatste zestien.