Eendracht Opstal
Grembergen
Datum: 28/02/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 24
Opstal wint in derby van Grembergen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal wint in derby van Grembergen
Foto: © SC

In haast onmenselijke weersomstandigheden heeft Eendracht Opstal een flinke stap gezet richting zekerheid. Voor Grembergen lijkt de situatie stilaan hopeloos te worden.

Uiteraard geen academisch voetbal want dat was gewoonweg niet mogelijk. Toch probeerden beide ploegen er het beste van te maken. Benjamin Haentjens had onmiddellijk een knappe save nodig op een streep van Joris Michiels. Aan de overzijde kwam de snelle Bennet Buys alleen voor Farid Goreishvand. De bezoekende goalie ging goed plat. Aan het kwartier kreeg Goreishvand slechts met moeite een glibberig schot van Buys onder controle. Ook Haentjens moest in twee tijden een knal van Pierre Bosteels onschadelijk maken. Benjamin Smet bediende de vrijstaande Claudio Wende maar die trapte over de bal. Michiel De Prins nam Haentjens op de korrel. Goreishvand moest een vlam van Wende van onder de lat halen (35’).

In de tweede helft zette Opstal de bezoekers meer onder druk. Joachim Van Hoomissen liftte een afvallende bal nipt over. Buys verlengde een dubbelpas rakelings over. Goreishvand moest plat op een schot van Farino Steenhuyzen (66’). Ook Kevin Harnie vond de bezoekende portier op zijn weg. Met nog een kwartier op de klok kwam Benjamin Sesay op het veld en kreeg direct de bal van Steenhuyzen. De thuisspits bediende Semih Unaldi en die deponeerde het leder in het mandje. Grembergen had niet meer de kracht om het tij te keren. In blessuretijd had Haentjens een karpersprong nodig op een vrije trap van Stijn Quintelier.

E. Opstal: Haentjens, Smet, Van der Elst, Unaldi, Lorenzo, Buys (85’ Atilio), Harnie, Maes (75’ Sesay), Saerens, Wende (59’ Steenhuyzen), Van Hoomissen

SK Grembergen: Goreishvand, Ydens, Van de Velde (50’ Windhey), Baeyens, Waegeman, Bosteels (61’ Audenaert), De Prins, Buyle (75’ Vanherpe), Michiels, Quintelier, Van der Vreken

Doelpunt: 76’ Unaldi

Kaarten: geen