Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Emirates Stadium
Arsenal walst over Porto
Gert-Jan Weyters

Arsenal heeft zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Het haalde een 2-1 nederlaag op door met maar liefst 5-0 te winnen.

De supporters van Arsenal zullen zich 9 maart 2010 nog lang herinneren. Hun ploeg speelde Porto van het kastje naar de muur met indrukwekkend combinatievoetbal. Al na tien minuten deed Nicklas Bendtner de netten trillen. Een kwartiertje later deed hij dat kunstje nog eens over op aangeven van een sublieme Andrei Arshavin. Porto stelde daar bitter weinig tegenover. Onze landgenoot Thomas Vermaelen beleefde dan ook een rustig avond al liep hij wel tegen een gele kaart aan. Een geschenkje van Frank De Bleeckere.

Porto kreeg in de tweede helft van hetzelfde laken een broek. Samir Nasri dribbelde de gehele Portugese defensie en liet doelman Helton kansloos met een kanonsschot. Iets later besliste Emmanuel Eboué de wedstrijd helemaal door een perfect uitgevoerde counter af te ronden. Bendtner bekroonde zijn uitstekende partij met een derde doelpunt. Fusile trok aan de noodrem en de Deen had geen moeite met de elfmeter. Arsenal overtuigend naar de volgende ronde!