cluClub Brugge
roeRoeselare
1-0
Datum: 14/03/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Jan Breydel
Kouemaha bevrijdt Club
Kouemaha bevrijdt Club
Foto: © SC

Club Brugge heeft zich in extremis ontdaan van Roeselare. Na een weinig inspirerende partij was het opnieuw Dorge Kouemaha die de Bruggelingen de volle buit bezorgde. De thuisploeg eindigde de match met tien, Roeselare met zijn negenen.

Aangezien beide teams geen inhaalmatch hadden, waren zij vorig weekend vrij. In vergelijking met de ploeg die een punt ging halen bij STVV keerde de toen geschorste Dorege Kouemaha terug in de basis bij Club. Stijn Stijnen en Ivan Perisic legden de omgekeerde weg af en zaten een schorsingszondag uit. Adrie Koster koos voor een verrassende opstelling en dropte Jeroen Simaeys, Maxime Lestienne en Mohamed Dahmane in de ploeg. Ryan Donk en Wesley Sonck moesten genoegen nemen met een zitje op de bank. Geert De Vlieger stond in doel.

Bij Roeselare één wijziging in de ploeg die nipt van Anderlecht verloor: Sergio Hellings moest plaatsmaken voor Bram Vandenbussche. Anthony Van Loo en Vincent Provoost speelden tegen hun ex-ploeg. Voor die andere ex-Bruggeling, Stepan Kucera, was er geen plaats in de basis.

De match trok zich traag op gang. In het openingskwartier was Club driemaal gevaarlijk: tot twee keer toe knalde Vadis Odjidja nipt naast het Roeselaredoel. Bij de derde poging besloot Karel Geraerts na een aflegger van Kouemaha recht in de armen van Jurgen Sierens. Het eerste bezoekende gevaar kwam er na een hoekschop. Jonathan Blondel moest het schot van Holmar Orn Eyjolfsson van de lijn halen.

Rode kaarten kleuren de match

Club had tegen Standard en STVV de match telkens met elf kunnen beëindigen, maar tegen Roeselare was het weer prijs. Blondel speelde de bal veel te ver voor zich uit en ging dan met een gestrekt been in op Vandenbussche. Ref Peter Vervecken stuurde de nummer elf van blauw-zwart onmiddellijk naar de kleedkamer. De beste kansen waren nadien nog voor de bezoekers, maar Jeremy Huyghebaert en Mahamadou Dissa misten.

In het begin van de tweede helft vielen er in een handvol minuten plots vier gele kaarten. Eén daarvan was voor Van Loo. Voor de ex-Clubspeler was dit meteen zijn tweede van de avond waardoor beide teams qua spelersaantal weer in evenwicht waren. Club drukte Roeselare dan wel even met de rug tegen het eigen doel, maar doelgevaar kon de thuisploeg niet creëren. Blauw-zwart miste de creativiteit om door de bezoekende afweergordel te geraken.

Als er dan al niet veel doelgevaar te bespeuren was, dan kruidden de spelers de match met hun ingrepen. Na een drieste tackle mocht Bjarni Vidarsson zich eveneens gaan douchen. Roeselare ging voor het eigen doel parkeren en kreeg daarvoor uiteindelijk toch nog de rekening gepresenteerd. Op voorzet van Joseph Akpala kopte Kouemaha de bevrijdende treffer voorbij Sierens.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
De Vlieger Geert 90' -
Hoefkens Carl 90' -
Klukowski Michaël   90' -
Blondel Jonathan   90' -
Simaeys Jeroen   90' -
Lestienne Maxime 71' -
Geraerts Karel 90' -
Alcaraz Antolin 78' -
Odjidja Vadis 90' -
Kouemaha Dorge 90' -
Dahmane Mohamed 90' -
  Bank G Beoordeel
Van Der Heyden Peter -  
Sonck Wesley 12' -
Akpala Joseph 19' -

Roeselare Roeselare

  Speler G Beoordeel
Sierens Jurgen 90' -
Eyjólfsson Hólmar Örn 90' -
Mirvic Damir   90' -
Dequevy Joeri 90' -
Huyghebaert Jeremy   90' -
Provoost Vincent 87' -
Van Loo Anthony     90' -
Vandenbussche Bram   90' -
Dissa Mahamadou Mama 75' -
Rukavytsya Nikita 65' -
Vidarsson Bjarni     90' -
  Bank G Beoordeel
Tomou Bertin 3'  
Kucera Stepan 15' -
Hellings Sergio 25' -
Herbeleef Club Brugge - Roeselare