Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Het Kuipje
Mravac kopt Westerlo naar de zege
Fabian Morren

Westerlo heeft op eigen veld Cercle Brugge verslagen. Een doelpunt van Adam Mravac in blessuretijd bezorgde de thuisploeg de drie punten.

Veel volk was er niet komen opdagen voor het duel tussen Westerlo en Cercle Brugge. Ook de spelers leken er in de eerste helft niet echt veel zin in te hebben. Beide teams kregen een paar kansjes, maar deden daar vervolgens weinig mee. Adam Mravac had voor de pauze de beste kans, maar Bram Verbist redde met de voet.

Na de rust werd de wedstrijd een pak interessanter. Al na vijf minuten in de tweede helft zette Ellenton Lilliu de thuisploeg op voorsprong. Rachid Farssi trapte op de paal, maar Lilliu was goed gevolgd om in de rebound de 1-0 binnen te tikken.

Cercle Brugge weigerde zich echter neer te leggen bij die achterstand en Westerlo had een sterke Yves De Winter nodig op een schot van Oleg Iachtchouk. Wat later kwam de gelijkmaker er toch. Iachtchouk bereikte Dominic Foley en de Ier plaatste de bal langs De Winter.

De wedstrijd leek op weg naar een gelijkspel, maar dat was buiten Mravac gerekend. De Bosniër kopte in blessuretijd een hoge bal voorbij Verbist. Westerlo gaat zo alsnog met de drie punten lopen.