Stadion: Stamford Bridge
Mourinho kegelt Chelsea uit Champions League
Fabian Morren

Inter Milan heeft zich ten koste van Chelsea geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. José Mourinho is er dus in geslaagd om zijn ex-club uit te schakelen.

Inter had de heenwedstrijd met 2-1 gewonnen. De Italiaanse club had dus genoeg aan een gelijkspel om door te stoten naar de volgende ronde.

Chelsea was verplicht om voor de aanval te kiezen. Scoren was een noodzaak, in alle andere gevallen was het team van Carlo Ancelotti uitgeschakeld. Veel spektakel leverde dat voor de rust evenwel niet op. Het ontbrak bij de thuisploeg aan creativiteit en ook Inter had het op het slechte veld lastig om vlotte combinaties op de mat te leggen.

De thuisploeg nam na de rust wat meer risico's, maar Inter kwam weinig in de problemen. De Italianen werden zelfs gaandeweg beter. Onder leiding van regisseur Wesley Sneijder kreeg Inter ook enkele prima kansen. Goran Pandev zag zijn poging nog net afgeblokt worden en Diego Milito trapte oog in oog met doelman Turnbull naast.

Inter-coach José Mourinho greep zich naar de haren vanwege al die gemiste kansen, maar in het slotkwartier kwam de verdiende goal er toch. Samuel Eto'o werd in de diepte gestuurd, waarna de Kameroener keurig afwerkte. In het slot kreeg Didier Drogba nog rood.