Liverpool en Atlético naar kwartfinales

Anthony Van der Planken
| 1 reacties

Liverpool en Atlético Madrid hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. Het Lille van Eden Hazard en Sporting Lissabon waren de slachtoffers.

Liverpool moest thuis een 1-0-nederlaag goedmaken en slaagde daar vrij makkelijk in. De geplaagde Engelse club won met 3-0 van het Franse Lille. Na nauwelijks tien minuten had Steven Gerrard de achterstand uit de heenwedstrijd al weer weggewerkt. De captain zette een strafschop om.

De 2-0 viel vlak na rust. Fernando Torres zette Liverpool op weg naar de kwartfinale. De Spaanse goaltjesgetter zorgde in de slotminuut voor de zekerheid. Liverpool door, Lille en Eden Hazard moeten zich nu op de Franse competitie concentreren.

Atlético wipt Sporting Lissabon

In Sporting Lissabon - Atlético Madrid was nog alles mogelijk want geen van beide wist te scoren in de heenwedstrijd. Atlético nam meteen een optie op kwalificatie na een vroeg doelpunt van Aguëro. Sporting knokte echter terug en kwam na twintig minuten weer op gelijke hoogte via Liedson. Het Portugese feestje duurder echter niet lang, want iets na het halfuur trof Aguëro alweer raak. De 2-2 van Polga op slag van rust bezorgde Sporting weer hoop, maar een derde keer scoren lukte niet meer. Atlético gaat door op basis van de uitdoelpunten.

Wolfsburg scoort in 119e minuut

Wolfsburg heeft zich als laatste geplaatst voor de kwartfinale. De Duitsers wipten het Russische Rubin Kazan in de 119e minuut. Na 90 minuten stond het -net als in de heenwedstrijd- 1-1. Kazan nam in de eerste helft de leiding via Kasaev, Wolfsburg kwam na rust op gelijke hoogte dankzij een treffer van Martins. Een doelpunt van Getner in de slotminuut van de verlengingen maakte penalty's overbodig.