Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Craven Cottage
Fulham bouwt kleine voorsprong op tegen Wolfsburg
Fabian Morren

In Fulham - Wolfsburg ligt nog alles open. De heenwedstrijd eindigde in een kleine overwinning voor de Engelsen: 2-1.

De eerste helft had weinig om het lijf. Beide ploegen tastten elkaar wat af en grote kansen bleven uit. Vlak na de rust veranderde het spelbeeld. Edin Dzeko kreeg namens Wolfsburg meteen een kans, maar kopte naast.

Voor Fulham was dat een duidelijke waarschuwing en de Engelse ploeg herpakte zich. Op aangeven van Damien Duff opende Bobby Zamora verdiend de score. Vijf minuten later draaide het duo de rollen om. Zamora zette Duff op weg naar de 2-0.

Wolfsburg besefte dat het nog een doelpunt nodig had en koos vervolgens voor de aanval. Dzeko en Obafemi Martins misten aanvankelijk echter de kansen. Twee minuten voor tijd scoorde Alexander Madlung toch nog het doelpunt van de hoop.