Vidmar wordt assistent-bondscoach van Australië

Vidmar wordt assistent-bondscoach van Australië
Foto: © SC

Australië heeft een oude bekende aangesteld als assistent-bondscoach. Aurelio Vidmar zal na het WK die taak op zich nemen.

Vidmar speelde tijdens zijn carrière lange tijd in België. Hij passeerde bij KV Kortrijk, KSV Waregem en Standard. Bij die laatste boekte hij zijn grootste successen en werd hij zelfs topschutter in eerste klasse. Het leverde hem een transfer op naar Feyenoord, waar hij nooit echt kon doorbreken.

Opmerkelijk is dat Australië nog geen opvolger heeft voor de afscheidnemende bondscoach Pim Verbeek en de volgende bondscoach dus direct met Vidmar geconfronteerd wordt. Ben Buckley, voorzitter van de Australische bond FFA, benadrukt dat Vidmar wordt 'gekneed' voor de positie van hoofdtrainer.

"Aurelio is een goede jonge coach en deze positie is voor hem een fantastische opstap naar het ambt van hoofdcoach.'' Ook technisch directeur Han Berger is enthousiast: "Hij is één van onze meest veelbelovende coaches en ik kijk uit naar onze samenwerking.''

Vidmar gaat wel naar het WK om alvast rond te kijken bij de ploeg. Na het mondiale eindtoernooi zal hij ook de olympische ploeg van Australië leiden. De 44-voudig international was afgelopen seizoen coach van Adelaide United.

relio

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties