Celstraf voor voetballer Sander Debroux

Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Celstraf voor voetballer Sander Debroux
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sander Debroux, afgelopen seizoen door STVV uitgeleend aan tweedeklasser OHL, is veroordeeld tot drie maanden cel wegens een vierde vergrijp aan alcohol achter het stuur.

In december 2009 constateerde een anonieme politiewagen dat Debroux een snelheid van 170 km/u haalde in Leuven. Ze brachten hem tot stilstand en Debroux bleek bij de ademtest 2,34 promille in het bloed te hebben. Het was de vierde keer dat hij betrapt werd op dronken rijden in nog geen vier jaar tijd, gemiddeld dus één keer per jaar.

Na het derde vergrijp moest Debroux enkele testen afleggen, maar bij zijn vierde vergrijp had hij dat nog steeds niet gedaan, hij mocht zelfs op dat moment niet eens met de wagen rijden. De Leuvense politierechter hield met deze feiten rekening en veroordeelde Debroux tot drie maanden cel, een boete van 3.300 euro en één jaar rijverbod.

Debroux is momenteel op vakantie in Mexico en heeft nog niet gereageerd op de veroordeling en of hij in beroep gaat. Bij OHL loopt zijn huurovereenkomst af en het is onduidelijk of de Leuvenaars die willen verlengen.

"Als profvoetballer - en zeker als voorbeeld voor de jeugd - kan dit absoluut niet door de beugel. Hoe dan ook, dit soort toestanden spreekt niet in zijn voordeel. Maar wat onze beslissing ook is, Sander zal in de eerste plaats bij zichzelf te rade moeten gaan. Ik hoop alvast dat hij zijn les heeft geleerd en dat hij zich zal herpakken", is de reactie van OHL in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties