Mallorca stuurt open brief naar Michel Platini

Dennis Smeyers
| 7 reacties
Mallorca stuurt  open brief naar Michel Platini
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mallorca weigert zich neer te leggen bij de Europese uitsluiting die het door de UEFA opgelegd kreeg. Het schreef een open brief naar voorzitter Michel Platini.

Real Mallorca werd vorig jaar vijfde in de Primera Division, de Spaanse eerste klasse, en zou daardoor recht hebben op een plaats in de Europa League.  Wegens, hoogstwaarschijnlijk, financiële problemen - de eilandbewoners torsen een schuld van 85 miljoen euro - werd echter niet Mallorca, maar Villareal toegelaten tot de Europa League.  Die ploeg eindigde de competitie als zevende.

De beslissing werd uiteraard niet in dank aanvaard, en Mallorca tekende meteen protest aan. Vandaag ging de club nog iets verder, en schreef ze een open brief naar de voorzitter van de UEFA, Michel Platini

'Onze club heeft problemen, maar wie heeft dat dezer dagen niet?' staat er in de brief.  'We geloven dat het gemakkelijker is voor de UEFA om middelmatige clubs uit te sluiten.'  Dit zou wel eens dicht bij de waarheid kunnen zijn; nog niet zo lang geleden werd immers bekendgemaakt dat de schuld van Barcelona 442 miljoen euro zou bedragen.

De UEFA heeft nooit de officiële reden van de schorsing vrijgegeven.  Wie zijn of haar Spaans nog eens wenst in te oefenen kan de brief nalezen met de volgende url:

http://www.rcdmallorca.es/Noticia.aspx?IdNoticia=28448

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties