cluClub Brugge
paoPAOK
Datum: 16/09/2010 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jan Breydel
Club kan voorsprong weer niet vasthouden
Nico Wieme
| 0 reacties
Club kan voorsprong weer niet vasthouden
Foto: © SC

Club Brugge is er niet in geslaagd om zijn openingsmatch in de poules van de Europa League te winnen. Net als tegen Genk kon blauw-zwart de voorsprong niet vasthouden en het moest zich tevredenstellen met een punt.

Adrie Koster wijzigde zijn team op twee posities in vergelijking met de match van zondag tegen KRC Genk. De in de Pro League geschorste Dorege Kouemaha nam zijn plaats in de punt van de aanval weer in ten nadele van Ronald Vargas. Junior Diaz maakte zijn debuut als linksachter en verdrong Peter Van Der Heyden naar de bank. De Costa Ricaan maakte zich ei zo na onsterfelijk bij het blauw-zwarte publiek, want na nog geen twee minuten knikte hij een hoekschop aan de verkeerde kant van de paal.

Club nam de match in handen en de Grieken hadden aanvankelijk hun handen vol met het Brugse middenveld. Ivan Perisic verschalkte bijna Dario Kresic, maar de plaatsbal van de Kroaat strandde op de lat. Samen met het wegtrekken van de regen, waaide ook de Brugse storm over. PAOK herstelde het evenwicht en kreeg steeds meer controle over de match.

Discussie

De Bruggelingen begonnen achter de bal te lopen en de inzet bij sommigen ging naar beneden. Toen Ryan Donk over het veld slofte en breed legde op Carl Hoefkens in plaats van diep te spelen, volgde een stevige woordenwisseling tussen beide Brugse centrale verdedigers. Het liep voor geen meter meer bij de thuisploeg en ook de thuisaanhang begon te morren.

Ondertussen toonde Dimitris Salpingidis zich vooraan bij PAOK een niet te onderschatten heerschap. Het nummer negen van de Grieken probeerde een strafschop te versieren na een duel met Hoefkens en Jeroen Simaeys, maar de Zweedse ref Stefan Johannesson trapte niet in die val.

Kouemaha de verlosser

De Bruggelingen kwamen vol goede moed uit de kleedkamer en Kouemaha verzuimde de openingstreffer voorbij Kresic te koppen. Op een haarfijne voorzet van Perisic miste de Kameroener duidelijk vertrouwen om zijn team op voorsprong te brengen.

Op het uur was het dan toch prijs, net op het moment dat PAOK begon te drukken. Vadis Odjidja stuurde Dirar in de rug van de PAOK-verdeding diep, de Marokkaan ging het lijntje af en legde perfect breed op de vrijstaande Kouemaha die maar binnen te duwen had.

Weer deksel op de neus

De Grieken waren niet gekomen om te verliezen en trokken richting Stijn Stijnen. De Clubdoelman grabbelde een keer naast een ogenschijnlijk zwakke kopbal van een bezoeker. Aan de overzijde miste Donk de kans op een dubbele voorsprong. Het zou de thuisploeg zuur opbreken, want net als tegen Genk kreeg blauw-zwart het deksel op de neus. Op een hoekschop torende Steilos Malezas boven iedereen uit en kopte de gelijkmaker binnen.

Vijf minuten voor affluiten veerde Jan Breydel op toen een vrijschop van de ingevallen Ronald Vargas de netten deed trillen. De bal belandde echter aan de buitenkant van het net en dus bleef de 1-1 op het bord staan. In de slotfase mocht Club zelfs Stijnen nog danken dat het bij 1-1 bleef. Club neemt al meteen een valse start en moet al hopen op puntengewin over twee weken bij Villarreal.

In de andere wedstrijd van Groep D won Dinamo Zagreb thuis met 2-0 van Villareal. Rukavina bracht de thuisploeg al snel op voorsprong. Villareal probeerde nadien de bakens nog te verzetten, maar moest na de rode kaart voor Senna met 10 verder. Sammir verschafte 10 minuten voor tijd de thuisploeg zekerheid omtrent de zege.

Herbeleef Club Brugge - PAOK