Speeldag: Speeldag 2
Stadion: El Madrigal
Club met z'n tienen nipt onderuit in Villarreal
Bram Coenen

Club Brugge is vanavond met 2-1 de boot ingegaan bij Villarreal. De Bruggelingen vielen na de rode kaart voor Ronald Vargas al snel met 10 en gingen nadien vrij kansloos ten onder.

Adrie Koster hield Dorge Kouemaha op de bank bij Club Brugge, in zijn plaats werd met Jonathan Blondel een extra middenvelder ingezet. Ivan Perisic werd zo de diepste spits. Ook Jeroen Simaeys mocht nog eens in de basis starten. Bij Villarreal werd voor de doelpunten richting Giuseppe Rossi en Jozy Altidore gekeken.

Uitstekende De Vlieger

Villarreal zette meteen druk en Club moest achteruit. Al na vier minuten had Altidore de score kunnen (moeten) openen, maar Geert De Vlieger kon nog net redding brengen met een beenveeg. Nog geen vier minuten later mocht het de ouderdomsdeken opnieuw danken na een knappe redding op een poging van Cani. Het werd eentonig, maar iets na het kwartier was het alweer De Vlieger met een prima parade op een schot van Altidore.

Club kon amper dreigen, alleen Ronald Vargas kon de doelman eens testen met een vrije trap. Diezelfde Vargas, op dat moment de beste man bij Club, moest iets voor het halfuur met rood het veld verlaten na een vermeende elleboogstoot.

Aanslag Blondel

Iets later mocht Club de Russische scheidsrechter Layushkin danken. Jonathan Blondel beging een regelrechte aanslag op Cani, maar Layushkin bedacht de middenvelder slechts met geel. Cani moest na die overtreding wel geblesseerd het veld verlaten.

Net voor rust was het dan toch raak voor Villarreal. Joan Capdevila zette knap voor vanop links en Rossi kon makkelijk de openingstreffer binnen tikken. Club met een achterstand de rust in? Toch niet, want op slag van rust kon Ryan Donk na een geharrewar voor doel alsnog de gelijkmaker prikken.

Onmogelijke opdracht

Club leek aanvankelijk goed stand te houden met z'n tienen, maar toch wist Villarreal tien minuten na de rust opnieuw op voorsprong te komen. De ingevallen Jefferson Montero kan de bal nog net binnenhouden en een voorzet pal op de knikker van Gonzalo schilderen. Die aarzelde niet en kopte makkelijk voorbij een kansloze De Vlieger binnen.

Club stond voor een onmogelijke opdracht tegen de technisch veel sterkere Spanjaarden en kreeg op het uur met een nieuwe opdoffer te maken wanneer De Vlieger geblesseerd het veld moest verlaten. De jonge Colin Coosemans kwam de onfortuinlijke doelman vervangen. Club kwam er nog amper uit die tweede helft al wist Villarreal niet echt veel uitgespeelde kansen meer te creëren. Santiago Cazorla kon nog wel twee keer dreigen, maar Coosemans kon makkelijk redden.

Door deze nederlaag staat Club nu laatste in Groep D met één punt. PAOK, dat vanavond met 1-0 won van Dinamo Zagreb dankzij een doelpunt van Ivic, staat nu eerste met vier punten. Villarreal en Dinamo volgen op plek twee met drie op zes.