PSV, Ajax en Preud'homme foutloos in Eredivisie

Fabian Morren
| 1 reacties

PSV en Ajax blijven aan de leiding in de Eredivisie. PSV won bij Vitesse, terwijl Ajax thuis Heerenveen versloeg. Ook Michel Preud'homme mocht vieren met Twente.

Ajax, met Jan Vertonghen in de basis en Toby Alderweireld op de bank, versloeg Heerenveen met 3-1. El Hamdaoui zette de thuisploeg al na tien minuten op voorsprong. Dost bracht Heerenveen echter nog voor de rust weer langszij. Ajax maakte in de tweede helft het verschil dankzij doelpunten van opnieuw El Hamdaoui en Anita.

PSV won met 0-2 bij Vitesse na doelpunten van Reis en Dzsudzsak (op strafschop). Ook het Twente van trainer Michel Preud'homme maakte geen fout. De club uit Enschede won met 1-3 bij Willem II. Voor Twente scoorden De Jong (2x) en Douglas.

Feyenoord wist zich te herpakken na de 10-0-nederlaag bij PSV. De Rotterdammers zetten VVV Venlo met 3-0 opzij. Alle goals vielen in de tweede helft (Wijnaldum 2x en Bahia).