tweFC Twente
zenZenit St Petersburg
1-0
2-0
Luuk De Jong 90+2'
3-0
Datum: 10/03/2011 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: De Grolsch Veste
Michel Preud'homme ziet Twente verrassen tegen Zenit
Fabian Morren
| 0 reacties
Michel Preud'homme ziet Twente verrassen tegen Zenit
Foto: © SC

Het Europese sprookje van FC Twente gaat voorlopig voort. De ploeg van coach Michel Preud'homme won in de achtste finales van de Europa League de heenwedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg met 3-0.

Zenit kreeg van Twente de gelegenheid om het spel te maken in de aanvangsfase. Na slecht uitverdedigen van Bart Buysse kreeg Danny een prima kans, maar de Portugees knalde over. Lazovic had dan weer een strafschop verdiend, maar kreeg die niet.

Twente had de kracht dat het aan één kans genoeg had om op voorsprong te klimmen. Chadli schilderde een voorzet op het hoofd van De Jong die onhoudbaar afwerkte. Echt aangeslagen was Zenit niet. De Russische kampioen, eerder nog te sterk voor Anderlecht, bleef aanvallen.

Maar waar de bezoekers niet in slaagden, lukte bij Twente met de ogen dicht: scoren. Bij de tweede kans voor de thuisploeg was het weer raak. Met een schitterende volley zette Landzaat de thuisploeg op 2-0. Nadien kregen beide ploegen kansen in een heel open half uur.

Twente-doelman Mihailov gaf echter geen krimp en pakte uit met een sublieme redding op een poging van Lazovic. De avond werd nog mooier voor Twente in de extra tijd. Met uitstekend voorzet bereikte Janssen zijn ploeggenoot De Jong die er zowaar zelfs nog 3-0 van maakte.

Herbeleef FC Twente - Zenit St Petersburg