psvPSV
Rangers FC
Datum: 10/03/2011 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Teleurstellend PSV kan niet scoren tegen Rangers
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Teleurstellend PSV kan niet scoren tegen Rangers
Foto: © SC

PSV staat volgende week in Glasgow voor een moeilijke opdracht. De Nederlandse competitieleider kwam in de heenwedstrijd tegen Rangers niet verder dan een scoreloos gelijkspel.

In de vorige ronde van de Europa League zette PSV een knappe prestatie neer. Rijsel, dat wel met een B-ploeg speeld, werd met goed voetbal uit het tornooi gekegeld. Een loting tegen Glasgow Rangers deed de Eindhovense supporters dromen van meer, maar na de thuiswedstrijd staan de fans terug met de voetjes op de grond.

“We moeten zeer geduldig zijn”, waarschuwde Orlando Engelaar nog in de aanloop van de wedstrijd. De oud-speler van Racing Genk kreeg overschot gelijk. De Schotten waren naar Eindhoven afgezakt om een blauw-witte muur voor eigen doel op te trekken.

De Nederlandse competitieleider bonkte en beukte, maar het duurde tot in de tweede helft voor PSV een gaatje vond. Marcus Berg mikte het leer voorlangs, Marcello knikte van dichtbij aan de verkeerde kant van de paal.

Fred Rutten gooide met Dany Koevermans nog extra power en lengte in de strijd, maar het was allemaal tevergeefs. Een inspiratieloos PSV voetbalde geen enkele kans meer bij elkaar en moet volgende week zwaar aan de bak in Glasgow.

Herbeleef PSV - Rangers FC