Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot start play-offs met thuiszege
Onbekend Onbekend

Germinal Beerschot stak zaterdag makkelijk de drie punten op zak. In eigen huis versloeg de Antwerpse club een mak Zulte-Waregem met 2-0. De doelpunten kwamen van de voet van Nyoni en Francois.

In een weinig genietbare wedstrijd nam de thuisploeg al van de start de wedstrijd in handen. Het eerste schot van de wedstrijd was dan ook van Rits, maar die zijn poging week nog af op Macdonald. Germinal Beerschot voerde de druk op en na een half uur spelen was het eindelijk raak. Een vrije trap van Nyoni vanop zo’n 25 meter wijkt af op een West-Vlaams been en doelman Bossut was verrast. 1-0.

Zulte-Waregem stelde daar weinig tegenover en op slag van rust liep de thuisploeg nog verder uit. De Uruguayaan van Germinal Beerschot, Kagelmacher, kreeg echt wel veel vrijheid op rechts en diende Francois de 2-0 aan op een schoteltje.

Matige tweede helft

Ook in de tweede helft was er weinig beterschap te zien bij Zulte-Waregem. In tegendeel. Het was de Antwerpse club die meermaals de neus aan het venster stak van doelman Bossut. Zo miste Francois nog een opgelegde kans van dichtbij na een goede voorzet van Rits.

De bezoekers kwamen er uit via Bokila, maar Kaminski was attent. Even later dook ook Habibou goed op voor de doelman, maar ook de verdediging van Germinal Beerschot gaf geen krimp. Ook De Decker, sinds lange tijd nog eens in de basis, had ongetwijfeld een zwaardere avond verwacht. De thuisploeg voetbalde zo de wedstrijd eenvoudig uit en stak verdiend de drie punten op zak.

Verdiende zege

Zulte-Waregem liet zich tegen Germinal Beerschot dan ook veel te gemakkelijk naar de slachtbank lijden. De ploeg van Hugo Broos was de hele wedstrijd niet bij de les en kon dan ook amper voor gevaar zorgen. De fans van Germinal Beerschot zullen het vast niet aan hun hart laten komen. De Antwerpse club won verdiend.