Eendracht Opstal
Jong Lede
Datum: 02/04/2011 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 15
Opstal wint met het kleinste verschil van Jong Lede
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal wint met het kleinste verschil van Jong Lede
Foto: © SC

Na een nipte overwinning tegen Jong Lede blijft Eendracht Opstal in de running voor de hoofdvogel. In de tweede helft lieten beide ploegen een aantal wenkende kansen liggen.

De thuisploeg kwam het snelste uit de startblokken met een schot naast van Khalid El Boudati (1’) en een scherpe center van Dimitri De Maeyer voorlangs (3’). Even later moest Peter Heiremans een verre voorzet buiten zijn doelgebied met het hoofd wegwerken. Lede reageerde met een knal van Maxime Grobet over (13’). Toen Jan Govaert uit de 2de lijn aanlegde had Sander De Batselier beide vuisten nodig (16’). Rond het halfuur zette Ismael Ben Ayad voor aan Govaert maar De Batselier ging goed plat. De wedstrijd viel dan even stil tot net voor de koffie. Joachim Van Hoomissen centerde achteruit naar Enis Aeti en die poeierde van ver onhoudbaar in de winkelhaak.

Opstal zorgde direct voor gevaar na de pauze en Heiremans moest een scherpe voorzet van Kosta Karamanis onschadelijk maken (46’). Enkele minuten later volgden de kansen zich in sneltempo op. Na een zwakke terugspeelbal moest De Batselier ingrijpen voor de aanstormende Thomas Zwart (55’). Aan de overzijde ging Heiremans goed plat op een vlam van De Maeyer (57’). De bezoekende portier stuurde Ben Ayad onmiddellijk diep en die knalde over De Batselier. Het leder spatte echter uiteen op de dwarsligger. Opstal reageerde maar Farino Steenhuyzen was te verrast om zwak uitverdedigen af te straffen (58’). Robin Van Herreweghe nam De Batselier tevergeefs op de korrel (61’). Karamanis zette een snelle counter op en schoof de bal in de loop van El Boudati. Het overhoekse schot verdween voorbij de verste paal (62’). Jong Lede bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker maar de thuisdefensie gaf geen krimp. Doelrijpe kansen kwamen er niet meer. De vreugde aan thuiszijde werd nog groter toen bekend raakte dat Maldegem terug kopje onder ging en Opstal nu nadert tot op 2 punten.

In een rechtstreeks duel met als inzet de 2de periode trekt Opstal zaterdag naar Rapide Lebbeke. Jong Lede is zondag gastheer voor Vrasene.

Eendracht Opstal: De Batselier, De Maeyer, Van der Elst, Karamanis (86’ Zahriou), Steenhuyzen (88’ Meert), El Boudati, Maes, Saerens, Deleau (89’ Hals), Van Hoomissen.

Jong Lede: Heiremans, Zwart(65’ Uyttenhove), De Grauwe (78’ De Rechter), Van der Vloedt, Van den Bossche, Polfliet, De Saedelaere, Van Herreweghe,Ben Ayad, Grobet, Govaert(69’ Van den Steen).

Doelpunt:43’ Aeti 1-0

Kaarten: geel: Ben Ayad, Van den Bossche, De Batselier, Steenhuyzen. Rood: 91’ Polfliet