Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: El Madrigal
Preud'homme en Chadli krijgen vijf goals om de oren
Fabian Morren

FC Twente is zo goed als zeker uitgeschakeld in de Europa League. De ploeg van Michel Preud'homme verloor de heenwedstrijd in de kwartfinales bij Villarreal met 5-1.

Twente staat aan de leiding in de Nederlandse Eredivisie en Michel Preud'homme lijkt de competitie ook de voorkeur te geven. Basisspelers Landzaat, Janko en Chadli kregen rust en begonnen op de bank.

De bezoekers kozen voor de aanval en dat leek aanvankelijk ook goed te lukken, al dwong Twente wel geen kansen af. Na een kwartier nam Villarreal het commando over. Halverwege de eerste helft kopte Marchena uit een hoekschop de eerste treffer tegen de netten.

Even later tikte Valero de 2-0 binnen, nadat eerder Nilmar nog op de paal had gemikt. Vlak voor de rust zette Nilmar de thuisploeg al op een veilige voorsprong.

Het vlotte combinatiespel van de Spanjaarden ging na de pauze rustig verder. Via Rossi en Nilmar werd het nog 5-0. De ingevallen Janko kon enkel nog voor de eerredder zorgen.