Competitie: Europa League
Speeldag: Kwart Finales (H)
Braga gaat door na twee gelijke spelen
Bart De Wilde

Braga kreeg vanavond Dinamo Kiev op bezoek. De wedstrijd in Kiev was geëindigd op 1-1. Beide ploegen hadden dus nog een grote kans om door te stoten.

In het eerste halfuur hadden beide ploegen een aantal kansen om op voorsprong te komen. Lima en Hugo Viana voor Braga en Andriy Yarmolenko voor Kiev.

Na een halfuur kreeg Braga een flinke tegenslag te verwerken. Paulo César moest van het veld na een harde tackle op Yarmolenko. De thuisploeg moest nog een uur verder met tien man.

Net voor rust kreeg Alan nog een grote kans voor Benfica, maar hij benutte ze niet.

De tweede helft kon alle kanten uit. Braga bleef aanvallen ondanks de man minder, alleen functioneerde de afwerking niet naar behoren. Yarmolenko was de gevaarlijkste man bij de Oekraïners, maar kon ook niet scoren. Kort voor het einde kreeg Goran Popov zijn tweede gele kaart. Daardoor eindigde de wedstrijd volledig in evenwicht. Een brilscore en beide teams hadden nog tien man op het veld.