Datum: 14/04/2011 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Luzhniki
Porto gaat door en scoort opnieuw vijf goals
Bart De Wilde
| 0 reacties
Porto gaat door en scoort opnieuw vijf goals
Foto: © SC

Porto gaat op basis van de twee wedstrijden tegen Spartak Moskou verdiend door naar de halve finales van de Europa League. In de heenwedstrijd wonnen de Portugezen met 5-1 en vandaag eindigde de terugwedstrijd in Rusland op 2-5.

Spartak Moskou ging sowieso al een moeilijke avond tegemoet na de wedstrijd in Porto. De Portugezen waren bijna zeker van kwalificatie en konden in het koude Moskou afwachten.

Maar de Portugezen besloten toch om er iets van te maken en na een halfuur spelen bracht Hulk Porto op voorspong door een fraaie solo mooi af te ronden met een schot. Net voor de koffie verdubbelde Cristian Rodríguez de voorsprong.

In de tweede helft scoorde Porto nog drie keer. Alejandro Guarin, Radamel Falcao en Rúben Micael  pikten hun goaltje mee. Artem Dzyuba en Ari scoorden namens Spartak Moskou wat de eindstand op 2-5 bracht.

Porto neemt het in de halve finales op tegen de winnaar van het tweeluik tussen Twente-Villareal. De Portugese topclub is al zeker van het Portugees kampioenschap en kan zich volledig richten op de Europa League.

Herbeleef Spartak Moskou - FC Porto