Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Zes doelpunten maar geen winnaar op het Kiel
Steurbaut Kersten

Play-Off 2 kan toch leuke wedstrijden opleveren. Dat hebben Germinal Beerschot en Westerlo zaterdagavond bewezen. De supporters op het Kiel zagen zes doelpunten, netjes verdeeld onder de twee ploegen.

Jacky Mathijssen dropte Tome Pacovski voor het eerst sinds eind augustus terug in de basis, maar de Macedonische doelman had zich waarschijnlijk een leukere comeback voorgesteld na zijn dubbele beenbreuk op het veld van Anderlecht. Bij de eerste kans voor de bezoekers uit Westerlo was het al meteen raak. Paulo Henrique knikte een voorzet van Jens Cools buiten het bereik van het paars-witte sluitstuk.

Het was koren op de molen van Jan Ceulemans, die met één diepe spits, der Bomber aus Brasil, naar het Kiel was afgezakt. De geel-blauwe stoottroepen legden het slot op de deur en lieten Germinal Beerschot tevergeefs zoeken naar de sleutel, ondanks een monopolie van het balbezit

Westerlo toonde zich dan veel efficiënter. Na balverlies van Gary Kagelmacher zette Lens Annab Paulo Henrique alleen voor doel. De Braziliaan werkte koelbloedig af: 0-2.

Boeken dicht. Dat dacht iedereen toch na een uiterst flauwe eerste helft van de thuisploeg, zonder poging binnen het kader. Maar Jacky Mathijssen haalde de bezem door het elftal en startte de tweede helft met drie nieuwe krachten: Adnan Custovic, Jean Acosta en Daniel Cruz voor Guillaume Francois, Bart Goor en Mats Rits.

En nieuwe bezems vegen ook op het Kiel blijkbaar beter. Veel beter. Germinal Beerschot verhoogde de druk en kruidde zijn spel met heel veel strijd en inzet. Het loonde. Een doelpunt van een bedrijvige Custovic werd nog afgekeurd voor buitenspel, maar MacDonald wakkerde op aangeven van zijn Bosnische spitsbroeder het vuur helemaal aan.

De paars-witte burger kreeg terug moed en de inzet van de thuisploeg werd helemaal beloond met de gelijkmaker van Custovic, via de onderkant van de lat. Een kopbaldoelpunt van Joris Van Hout leek Westerlo toch nog de drie punten opleveren, maar Germinal Beerschot rechtte opnieuw de rug via Victor Wanyama: 3-3 na een zoutloze eerste en een spektakelrijke tweede helft.