Datum: 23/04/2011 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse en Sint-Truiden houden de bordjes in evenwicht
Bart De Wilde
| 0 reacties
Lierse en Sint-Truiden houden de bordjes in evenwicht
Foto: © SC

Lierse en Sint-Truiden maakten nooit aanspraak op de overwinning. Een gelijkspel is de terechte uitslag voor deze flauwe wedstrijd.

Lierse begon het sterkst aan de wedstrijd op het Lisp. De Pallieters namen de wedstrijd in handen en creëerden enkel kansen via Jurgen Cavens en Daylon Claasen.

Sint-Truiden moest noodgedwongen Giel Deferm wisselen nadat de speler in botsing kwam met Lierse-speler Ibrahim Ayew. Ayew kon na de verzorging verder. De bloedende Deferm ging naar de kleedkamer, maar keerde niet meer terug op het veld. Andréa Mutombo was zijn vervanger.

Uit het niets viel dan het eerste doelpunt. Nikolas Proesmans knalde een bal van buiten de zestien meter binnen. Sint-Truiden kwam tegen de gang van het spel in op voorsprong. De tot dan werkloze Eiji Kawashima mocht meteen een bal uit zijn net rapen. Na de goal creëerden geen van beide teams nog kansen.

Teleurstellende tweede helft
De tweede helft was nog maar net op gang getrapt of de bordjes stonden gelijk. Mohamed El-Gabas kon na een voorzet vanop rechts binnentrappen. De gelijke stand maakte Sint-Truiden wakker. Voor de eerste keer in de wedstrijd nam de ploeg de wedstrijd in handen.

Veel kansen leverde dat niet op. Ook Lierse creëerde weinig kansen. Vorige week speelde Lierse in de tweede helft volgens Trond Sollied als Barcelona, vandaag bleven de vlotte combinaties uit bij de Pallieters.

De wedstrijd sleepte zich naar het einde. Op een aantal kleine prikken langs beide kanten na, gebeurde er niet veel meer in de tweede helft.

Een gelijkspel is terecht. Geen van beide ploegen overklaste de tegenstander op één moment in de wedstrijd. Lierse probeerde wel de overwinning binnen te halen en had de meeste kansen, maar Sint-Truiden hield al bij al gemakkelijk stand.

Herbeleef Lierse SK - STVV