Rapide Lebbeke stuit op efficiënter RC Wetteren

Gentil Dossche
| 2 reacties
Rapide Lebbeke stuit op efficiënter RC Wetteren
Foto: © SC

Promovendus RC Wetteren-Kwatrecht heeft op de eerste speeldag de volle buit binnengehaald bij Rapide Lebbeke. De bezoekers tekenden voor de meeste echte kansen en daar had de thuisploeg weinig vat op.

Al van bij de aanvang toonde Wetteren zijn intenties en Jan Wauters kon nog net een schot van Jonas Haentjes uit de baan halen (6’). De wedstrijd zat muurvast tot Lendert Putteman een staaltje van zijn klasse toonde en zich door het hart van de bezoekende defensie werkte. Bal naar Michael Mannaerts en Sebastien De Smet had geen verhaal (17’). Lang duurde de vreugde echter niet want even later vlamde Robby Van Durme een vrije trap door de muur en ook Kevin Kesteleyn was er aan voor de moeite (19’). Wetteren ging door op zijn elan maar stuitte telkens op de thuisportier. Na een verre inworp haalde hij een kopbal van Fabio Vergucht met een karpersprong uit de winkelhaak (21’). Op een knal van Vergucht had Kesteleyn een knappe beenveeg in huis (22’). Ook Wouter De Groote vond het Lebbeekse sluitstuk op zijn weg (25’). Rapide reageerde met een kopbal van Bart De Roover over (26’) en een uit de baan gekopte pegel van Peter De Pauw (28’). De Pauw had een nieuwe raket in huis maar De Smet kon nog met de vingertoppen redden (31’). Op slag van rust bokste de bezoekende goalie een vrijschop van Putteman uit de kruising.

De koffie was amper verteerd of Lesley Hoorens stuurde de bal diep. Jeff De Visscher gleed weg en Lesley Mertens bediende Jonas Haentjes die niet aarzelde (47’). Rapide had geen weerwoord en liep zich vast op een goed georganiseerde bezoekende verdediging. Wetteren was zelfs nog het dichtste bij een nieuwe treffer maar noch Mertens, noch Haentjes konden afwerken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties