Interview Jovanovic: "We moeten kampioen spelen"

Jovanovic: "We moeten kampioen spelen"
Foto: © SC

Milan Jovanovic heeft zich bij Anderlecht binnen enkele weken tot publiekslieveling opgewerkt. Begrijpelijk ook na al drie belangrijke doelpunten en met zo'n innemende persoonlijkheid. Wat gaat dat worden als hij volledig fit is.

Johan Walckiers
Anderlecht

Want laten we duidelijk zijn: Jovanovic is nog niet helemaal in topvorm. Twee weken geleden zei hij nog dat hij aan 70% van zijn mogelijkheden zat. "En nu aan 71%, maar het is toch al beter nietwaar", grapt hij als we hem de vraag stellen. "Maar ik ben vermoeid. En dat is normaal, want ik heb de laatste twee weken toch heel wat matchen gespeeld."

Geen druk
Elke keer hij een interview geeft, wil Jovanovic wel één keer gedurende het gesprek verklaren hoe graag hij wel bij Anderlecht is. "Dat is gewoon zo. De manier waarop ze mij hier accepteren is fantastisch. Ik had wel verwacht dat ik hier iets kon betekenen. Dat is zo als ik me goed voel. Zonder druk gaat het ook allemaal heel wat makkelijker en zonder druk komen de goals vanzelf."

Jovanovic voelt zich ook goed omdat hij omringd wordt door heel wat technisch onderlegde voetballers. Eentje springt er vooral uit en dat zie je ook op het terrein. "Ik speel graag met Suarez. Wat een fantastische voetballer. De coach heeft heel veel mogelijkheden. Daardoor kan ik ook op verschillende posities in de aanval opduiken."

Suarez en Biglia
Die samenwerking met Suarez was ook te zien zondag tegen Kortrijk. "Schrijf 80% van mijn doelpunt maar op zijn naam. Hij maakte de actie en gaf die fantastische voorzet", gooit de Serviër met bloemetjes naar zijn ploegmaat. Zondag gaf hij Biglia ook de raad de assist voor de tweede goal over de grond te spelen. "Het idee kwam van mij, maar hij besliste en voerde het uit", bleef Jova bescheiden.

De wedstrijd tegen AEK wordt ook voor Jovanovic even afwachten hoe het zal lopen. "Het wordt een moeilijke wedstrijd, dat is de eerste in een Europese campagne altijd. Wij hebben het voordeel meer wedstrijden te hebben gespeeld en dat we thuis mogen aantreden. Maar we zijn ook al een beetje vermoeid."

Fantastische sfeer
Een onderscheid tussen competitie en Europa League wil de aanvaller niet maken. "Ze zijn allebei belangrijk voor ons. We moeten Europees goed presteren en proberen ver te geraken, maar we moeten ook kampioen spelen. Dan zijn we rechtstreeks geplaatst voor de Champions League."

Ondertussen haalde trainer Ariël Jacobs wel al aan dat Jovanovic zich iets meer mag profileren in de kleedkamer. "Dat is momenteel niet nodig, want er is een fantastische sfeer in de kleedkamer. Bij Standard was het altijd veel rumoeriger. Wat beter is? Duidelijk de stille versie", lachte hij als besluit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties