Kompany moet vrezen voor serieuze schorsing

Jelle Vereecke
| 68 reacties
Kompany moet vrezen voor serieuze schorsing
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany zou de komende weken wel eens in de tribune kunnen zitten bij Manchester City. De Rode Duivel beging een vuile overtreding op Everton-middenvelder Tim Cahill en kan geschorst worden op basis van televisiebeelden.

De feiten deden zich zaterdagnamiddag voor in de wedstrijd tussen Manchester City en Everton (2-0). Tim Cahill maakte een sliding richting een losse bal, waar ook Kompany op afliep. Onze landgenoot zag het Australische gevaar opduiken en ging met zijn voet over de bal, recht op het scheenbeen van zijn tegenstander.

De scheidsrechter had de actie van Kompany duidelijk niet gezien, want enkel Tim Cahill kreeg een gele kaart. De Everton-middenvelder kermde ondertussen nog steeds van de pijn. "Hij ziet duidelijk het scheenbeen van Cahill en gaat er dan op staan," aldus Everton-trainer David Moyes. "De blessure is niet zo erg, maar dit zijn acties waar je niet veel bij nodig hebt om een scheenbeen te breken."

Oud-scheidsrechter Graham Poll heeft ook zo zijn mening. "Cahill gaat onbesuisd in het duel met Vincent Kompany, die het echter ziet aankomen en zijn lichaam draait om zich te beschermen. Daarna lijkt het echter dat Kompany Cahill stampt. Dat was een rode kaart en de Engelse Voetbalbond zou hem moeten straffen met een schorsing voor drie wedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties