Reactie Been: "In tweede helft zelfs beter dan Chelsea"

Fabian Morren
| 18 reacties
Been: "In tweede helft zelfs beter dan Chelsea"
Foto: © SC

Na de overwinning bij Club Brugge pakte Genk nu ook een knap punt tegen Chelsea. “En nu gaan voor de derde plaats? In voetbal is alles mogelijk”, aldus Mario Been.

Fabian Morren in Genk

Genk zit duidelijk in een opwaartse spiraal. Net op het moment dat de landskampioen in een crisis dreigde verzeild te raken, won het met 4-5 bij Club Brugge. Tegen Chelsea had Genk maar weinig te verliezen. Het behaalde punt werd dan ook gevierd als een overwinning. “We mogen trots zijn.”

Een gelijkspel tegen Chelsea. Met welk gevoel zit je hier?

“Ik ben zeer blij. We speelden totaal anders dan in de heenwedstrijd. Al moet ik wel toegeven dat de keeper ons in de wedstrijd houdt. We zijn na de rust er echter blijven in geloven en waren zelfs beter dan Chelsea. Een 1-1-gelijkspel tegen een grote ploeg als Chelsea is een heel goed resultaat.”

Waren jullie extra geprikkeld door de Engelse pers die na de heenwedstrijd nogal denigrerend deed over Genk?

“Neen. (schakelt even over in het Engels) Nu zullen ze misschien wel beter over Genk schrijven. Ik denk dat we trots mogen zijn op deze prestatie. Iedereen verwachtte dat Genk vooraf geen punten zou pakken in de Champions League. Maar intussen speelden we al gelijk tegen twee grootmachten, want dat is Valencia toch ook. Op Stamford Bridge toonden we veel te veel respect. Dat was nu niet het geval. In de tweede helft kregen wij ook kansen. Ik denk onder meer aan die van Kennedy. We kregen wel nog twee reuzekansen tegen. Daar hebben we wat geluk gehad, maar dat heb je nodig tegen zulke clubs.”

Er was onder meer een glansrol voor Vanden Borre. Hij lijkt wel herboren.

“Alle credits gaan naar hem. Als hij dit niveau kan aanhouden, dan speet hij binnenkort weer in de nationale ploeg. Mensen zeggen me dat hij een andere jongen is geworden. Ik denk dat zijn kwartje is gevallen. Hij heeft het voordeel dat zijn coach ook een andere jongen was toen hij speler was. Ik weet dus waarover ik praat.”

Genk doet nog mee voor de derde plaats…

“In voetbal is alles mogelijk, hé. Valencia wordt wel een heel moeilijke uitmatch. Maar met het talrijke publiek achter ons kan alles. Er is echter eerst de competitiewedstrijd tegen Kortrijk. Die is veel belangrijker.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties