Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Jules Ottenstadion
Lokeren knikkert AA Gent uit beker
Melissa Maes

Lokeren speelde in de heenwedstrijd van de kwartfinales 1-1 gelijk tegen AA Gent. Dat was ook nu de score in de eerste helft, maar beide ploegen vonden in de tweede periode makkelijker het doel. De Waaslanders gaan door naar de halve finales dankzij het 3-3-gelijkspel.

Melissa Maes in Gent

De bekeravond begon mooi voor AA Gent. Vanaf de eerste minuut speelde het dominant en Lokeren moest trekken en sleuren om de thuisploeg op afstand te houden. Mijat Maric nam dat trekken iets te letterlijk en legde Elimane Coulibaly neer in de zestien.

Arbiter Serge Gumienny twijfelde niet en wees naar de stip. Strafschoppennemer bij uitstek, Bernd Thijs, was niet van de partij door een achillespeesblessure. Tim Smolders toonde aan dat ook hij de verantwoordelijkheid aankan. Na vijf minuten spelen stond het al 1-0.

Lokeren probeerde wel te reageren, maar het ging zo moeizaam voor de Waaslanders. Gueye zorgde af en toe voor dreiging met afstandsschoten, maar het was wachten tot tien minuten voor de koffiepauze voor de bezoekers de scheve situatie wisten recht te zetten.

Benji De Ceulaer werd door Melli tegen de grasmat gewerkt en ook bij deze fase wist Gumienny naar wat hij moest wijzen. Maric trapte de 1-1 binnen vanop de stip. Zo gingen de Oost-Vlaamse clubs de rust in met een gelijkspel.

De bezoekers kwamen vol strijdlust uit de kleedkamers en dat werd al snel beloond. Ayanda Patosi toverde de 1-2 uit zijn hoed door de bal voorbij Frank Boeckx te koppen. AA Gent probeerde terug te knokken, maar het was opnieuw de efficiëntie die ontbrak bij blauw-wit.

Vijf minuten voor affluiten wou de bal er dan toch in voor de Buffalo's via een kopbal van Coulibaly. De Gentse aanhang geloofde er weer in, maar net na de 2-2 bracht Koen Persoons Lokeren weer op voorsprong. Toch gaf AA Gent nog niet op. Via Yassine El Ghanassy stond het weer gelijk.

Dankzij het gelijkspel kan Lokeren nog wat glans geven aan zijn mindere seizoen. Voor AA Gent zal het een bittere pil zijn om te slikken en om met de woorden van Trond Sollied te eindigen: "Een goede bekerreputatie biedt geen garantie".