olyLyon
Apoel Nicosia
Datum: 14/02/2012 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Stade Gerland
Lyon nog niet zeker van kwartfinale Champions League
Jefrey Van der Straeten
| 0 reacties
Lyon nog niet zeker van kwartfinale Champions League
Foto: © SC

Lyon is op eigen veld niet verder geraakt dan een 1-0-winst tegen het Cypriotische buitenbeentje Apoel Nicosia. Het had nochtans het overwicht om aanspraak te maken op een grotere zege.

Bij Apoel Nicosia startte landgenoot Urko Pardo op de bank. De Cyprioten kwamen tegen Lyon aan de aftrap zoals ze dat in al haar voorgaande Champions Leaguewedstrijden succesvol deden: loerend op de counter.

Deze aanpak loonde ook. Lyon had veel balbezit, maar kon enkel dreigen met wat afstandschoten, al had Lyon vroeg in de wedstrijd wel een penalty moeten krijgen.

Toen een zeer bedrijvige Ederson in de tweede helft dan toch eens voorbij de Griekse keeper Chiotis geraakte, was er wel een verdediger die de bal net voor de doellijn kon weghalen.

Uiteindelijk kon Lyon dan toch een doelpuntje scoren: Lacazette kwam van op links naar binnen en schoot de bal in de verste bovenhoek. Dit was echter maar mogelijk nadat de bal op een Cypriotisch been was afgeweken. Na de 1-0 drong Lyon nog aan, maar onder meer Ederson kwam niet meer tot scoren.

Met een marge van maar één doelpunt, kan Lyon zeker niet op haar beide oren slapen. De terugwedstrijd in Nicosia belooft dus nog een spannende zaak te worden.  

Herbeleef Lyon - Apoel Nicosia

Vooraf