Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: AWD-Arena
Club geeft droomresultaat uit handen in Duitsland
Fabian Morren

Club Brugge heeft een uitstekend resultaat in de slotfase nog uit handen gegeven tegen Hannover. Blauw- zwart verloor de heenwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League met 2-1.

Hannover heeft geen goeie herinneringen aan Belgische teams. Tegen Standard kon het in de groepsfase geen enkele keer winnen. Club was van plan om minstens met een gelijkspel terug te komen uit Hannover. Christoph Daum koos voor de verwachte elf. Dus met Akpala, Vazquez en Refaelov in het elftal.

Club Brugge deed het in de eerste helft helemaal niet zo onaardig. Toegegeven, de thuisploeg was veruit de meest dreigende ploeg, maar Club kwam niet al te vaak in de problemen. Pas vlak voor rust werd de Brugse defensie écht opgeschrikt, maar Rausch miste. Club probeerde te dreigen langs Lestienne en Akpala en kreeg ook een aantal hoekschoppen. Eén van die corners werd naast gekopt door Jordi Figueras.

Club beleefde een droomstart van de tweede helft. Na nauwelijks vijf minuten opende Maxime Lestienne de score. De linkspoot mocht ongehinderd de voorzet van Akpala tegen de Duitse netten koppen. Hannover had even tijd nodig om zich van die opdoffer te herstellen. Dat je met Duitsers nooit klaar bent, had Daum echter kunnen weten.

Nog voor het slotkwartier werd een doelpunt van Hannover afgekeurd. Het was slechts uitstel, want enkele minuten later stelde Sobiech, die maar binnen te tikken had, gelijk. De thuisploeg voerde de druk verder op en werd daarvoor beloond. Na een overtreding van Ryan Donk mocht Schlaudraff vanaf de stip Hannover op voorsprong brengen. Nadien had Meunier nog een kans, maar was vooral Hannover nog dicht bij een derde treffer.